Ontdek Overijse met de Runnin' City app

overijse, cultuur, runnin' city app, zone overijse

Loop of wandel doorheen Overijse met de Runnin' City app

Wil je centrum Overijse en zijn deelgemeenten al lopend of wandelend ontdekken met onderweg een woordje uitleg bij toeristische bezienswaardigheden?

Dan is deze gratis applicatie Runnin' City iets voor jou. Runnin' City is beschikbaar in de Apple Store en de Google Play Store.

Na het downloaden van de app kan je kiezen uit 3 parcours doorheen onze gemeente:

1. Route 5 km – "Overijse-centrum: druiven, bier en natuur"

Overijse is gekend als druiven- en biergemeente. Dit parcours gidst je doorheen het centrum met bezienswaardigheden als serredomein Solheide, het Stationsplein en enkele brouwerijen. Onderweg maak je kennis met enkele historische parels als het huis van Justus Lipsius, het kasteel van IJse en de Sint-Martinuskerk. Je loopt ook langs de groene recreatiezone Zuidflank, het vernieuwde atletiekpark en Hagaardbos.

2. Route 10 km - "Tombeek en Terlanenveld"

Vanuit Overijse centrum loopt dit parcours langs kleine pittoresque veldweggetjes en rustige straten naar deelgemeente Tombeek en de hoogvlakte van Terlanenveld. Hier kan je al lopend of wandelend genieten van de groene en diverse omgeving. Je hebt op vele plaatsen een prachtig uitzicht over de Druivenstreek.

3. Route 15 km – "Zoniënwoud, Jezus-Eik en Eizer"

Dit parcours verbindt deelgemeente Jezus-Eik via de aangename loop- en wandelpaden van het Zoniënwoud met deelgemeente Eizer. Vele kleine paadjes slingeren door bos en veld en brengen je bij onbekende plekjes in de Druivenstreek.

Steek je oortjes in en je bent vertrokken. Veel toeristisch loop- en wandelplezier!

Schrijf u hier in en ontvang GRATIS ons laatste nieuws & de volgende events

Lees vorige berichtenLees hier onze Privacy & Cookies regels